حتما تاكنون دقت كردهاید كه برخی همسران در هر طبقه اجتماعی، خانوادگی ، شغلی یا تحصیلی ارتباط بسیار موفق و صمیمانهای با یكدیگر برقرار میكنند.
زمان تقریبی مطالعه : 2 دقیقه
تحقیقات روی هزاران زوج نشان داده كه همسران موفق چندین گام اصلی را در برنامههای خود قرار دادهاندكه در این بخش به آنها اشاره میكنیم:
ـ همسران موفق حتما آشنایی قبل از ازدواج را در شرایطی صحیح آغاز كردهاند. افراد موفق میدانند كه صرفا دیدن یكدیگر در خیابان یا اینترنت و آشناییهایی از این دست زمینه مناسبی برای ازدواج نیست. آنها در صحبتهای قبل از ازدواج نیز به گفتگوهای جدی میپردازند. مسائلی از قبیل اینكه چه مواردی برای طرف مقابل ارزش حیاتی دارد. چه مواردی او را بشدت تحت تاثیر قرار داده یا خشمگین میكند. نظر او راجع به امور مالی یا فعالیتهای اجتماعی چیست و... نه اینكه او متولد چه ماهی است؟ چه رنگی را میپسندد و چقدر در روز تلویزیون میبیند و...
ـ ارتباط موفق نیاز به ادبیات خاصی در گفتگو دارد. همسرانی كه سعی میكنند در گفتگو با یكدیگر هرگز صدای خود را بلند نكنند، تماس چشمی برقرار كنند، بخوبی به حرفهای طرف مقابل گوش كنند و اگر نكتهای را متوجه نشدند به جای قضاوت منفی در مورد آن محترمانه سوال كنند موفقترند.
ـ هدف از طرح مسائل رسیدن به توافق است. یكی از عوامل مهم در ارتباط موفق بین همسران این است كه مسائل را مورد بحث قرار نمیدهند تا به مشاجره و یافتن مقصر بینجامد بلكه مسائلی طرح میشود تا در راستای اهداف زوجین با توافق دو طرف حل و فصل شود. مطمئن باشید كه قضاوت از قبل و حالت منفعلانه در بحثها موجب مرگ رابطه خواهد بود.
ـ رسیدن به تفاهم نتیجه ابراز عقیده آزادانه طرفین است. برخی از همسران نسبت به خود یا افراد خاصی چنان تعصب دارند كه حتی همسرشان جرات نمیكند در این محدودهها وارد شود و نظر خود را بگوید. در چنین شرایطی مشكلات هرگز به سطح نمیآیند تا خارج شوند و همواره مانند یك دیگ زودپز در فكر طرف مقابل میماند تا روزی منفجر شود. در عوض بهتر است بگذارید همسرتان در مورد شما یا اطرافیان با رعایت ادب و احترام نظر بدهد تا حتی با وجود اختلاف نظرات و سلایق توافق و تفاهم بیشتری حاصل شود.