چگونه با رفتار بی‌احترامی بچه‌ها برخورد کنیم؟

چگونه با رفتار بی‌احترامی بچه‌ها برخورد کنیم؟

بچه‌ها بخصوص در حول و حوش سن نوجوانی، ممکن است رفتارهایی نشان دهند که از نظر بزرگترها توهین‌آمیز و تند و بی‌ادبانه باشد
 
 
کودکی، نوجوان، توهین آمیز، بی احترامی، سکوت، گفتار، خانواده ایرانی، تربیت کودک

 

 

کودکی که حالا در آستانه نوجوانی احساس بزرگ شدن می‌کند، گاهی با این رفتارها سعی دارد پدر و مادر را به چالش بکشد و نشان دهد دیگر مطیع نیست. گاهی حتی یادگیری از شبکه همسالان و تعامل با دوستانی که چارچوب‌های رفتاری متفاوتی دارند ممکن است باعث تغییر رفتار فرزندتان و واکنش‌های توهین‌آمیز او شود. اگر با چنین مشکلی مواجه هستید:

 


1- سکوت نکنید و واکنش نشان دهید:

2- احساس تان را از نحوه برخورد نوجوان با خودتان بروز دهید: فرزندتان وقتی بداند که دیگران نسبت به رفتار بد و توهین‌هایش چه احساسی دارند، به احتمال زیاد خودش را اصلاح خواهد کرد. مثلاً بگویید: «وقتی با من این‌طوری حرف می‌زنی ناراحت می‌شم.» یا «این طور حرف زدن یعنی بی‌احترامی و بی‌احترامی هر کسی رو ناراحت می‌کنه.»

3- قوانین رفتاری وضع کنید: قوانینی که هر کدام از اعضای خانواده در رفتار و گفتارشان باید رعایت کنند، بیان کرده و به‌طور دقیق و شفاف مشخص کنید. مثلاً در خانواده ما استفاده از دشنام و برچسب زدن به دیگران ممنوع است. یا به جای بد و بیراه گفتن موقع عصبانیت، فقط اجازه داریم از عبارت‌های «تو خیلی بی‌ادبی» و «ناراحتم و نمی‌خوام فعلاً باهات حرف بزنم» استفاده کنیم.

4- صبور باشید و مداومت بورزید: مهم‌ترین کار در تغییر رفتار اشتباه فرزندتان این است که صبور باشید، وقت کافی بگذارید و با تکرار رفتارهای درست، رفتار اشتباه فرزندتان را عوض کنید. در این هنگام به خودتان مسلط باشید و سعی کنید از کوره در نروید.


5- خودتان را اصلاح کنید: در خانه‌ای که همه با هم بد حرف می‌زنند، دیگران را مسخره می‌کنند یا پشت سر و در مقابل دیگران، تندی می‌کنند، انتظار رفتار مؤدبانه از بچه‌ها داشتن خنده دار است. قبل از هر کاری خودتان اصول ادب را رعایت کنید و هر جا از دستتان در رفت، عذرخواهی کرده و رفتار درست را جایگزین کنید.
سبد خرید